Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 υποδεχθήκαμε, μαζί με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μικρούς και μεγάλους φίλους για να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000!

Στον υπέροχο χώρο του Μεσογειακού Κήπου του ΚΠΙΣΝ είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι εικονικής πραγματικότητας στην Πάρνηθα, μια από τις εμβληματικές περιοχές Natura 2000 της Αττικής.

 

 

 

 

 

 

Δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, ενώ οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια χειροτεχνίας και συνέθεσαν το λογότυπο του δικτύου Natura 2000 ως ένα συλλογικό «έργο τέχνης».

Στο μεταξύ, οι ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος επίσης εξέπεμψαν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης.

Κάθε μία από τις 446 περιοχές Natura της χώρας μας αποτελεί έναν ξεχωριστό λόγο για να γιορτάζουμε τα οφέλη του δικτύου Natura 2000!

Ο επόμενος εορτασμός, το Μάιο του 2020, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στην Αττική, στην Κρήτη, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και στην Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία, προκειμένου το μήνυμα της προστασίας της φύσης να ταξιδέψει απ’ άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα!