Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ecosystem Services Partnership – ESP έλαβε χώρα στο Ανόβερο της Γερμανίας κατά το διάστημα 21-25 Οκτωβρίου 2019, όπου οι 700 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις κυριότερες εξελίξεις στα πεδία της επιστήμης, των πολιτικών και των πρακτικών για τις οικοσυστημικές υπηρεσίες σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκ μέρους του LIFE-IP 4 NATURA και της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών μετείχαν στο συνέδριο οι κκ. Παναγιώτης Δημόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας και επιστημονικός συντονιστής των δράσεων του έργου για τη χαρτογράφηση και αξιολόγηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών και, Ιωάννης Κόκκορης, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Βιολογίας και μέλος της ομάδας έργου του LIFE-IP 4 NATURA.

Μετέχοντας στην ειδική συνεδρία «Quantifying the relationship between biodiversity and ecosystem services across landscape / seascape management intensification gradients», ο κ. Δημόπουλος παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «plant diversity and ecosystem services in Greece: a regional scale assessment». Συγχρόνως ο κ. Κόκκορης παρουσίασε ειδικό πόστερ με τίτλο «Methods and first results for the implementation of MAES at a national scale: the LIFE-IP 4 NATURA project» στη συνεδρία « Systematic maps and reviews: describing the state of knowledge and identifying gaps for science and decision making».

Τόσο η εισήγηση όσο και το πόστερ παρουσίασαν συνοπτικά τη μέθοδο και τα αρχικά ευρήματα της Δράσης Α.3 του LIFE-IP 4 NATURA για τη χαρτογράφηση και αξιολόγηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση της εισήγησης είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ το πόστερ είναι διαθέσιμο εδώ.