2η Συνάντηση Εργασίας για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους γύπες

23 Οκτωβρίου, 2019
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Tags:

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη Συνάντηση Εργασίας για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Μαυρόγυπα, τον Γυπαετό και το Όρνιο στην Ελλάδα στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-IP 4 NATURA (LIFE16 IPE/GR/000002).

 width=

Ειδικοί σε θέματα πτωματοφάγων πουλιών από όλη την Ελλάδα συζήτησαν πάνω στις δράσεις που προτείνεται να συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Δράσης, σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο. Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και απαιτητική συνάντηση, που μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό προσχέδιο του Σχεδίου Δράσης που αναμένεται να παραδοθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα μέσα Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Δράσης Α.1. του Προγράμματος.

 width=

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τόσο τους συμμετέχοντες στην συνάντηση αυτή για τη συμβολή τους, όσο και το ΙΔΕ Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία.