Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Μια γιορτή για την προστασία της φύσης

19 Μαΐου, 2021
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Tags:

Το WWF Ελλάς και οι εταίροι του έργου LIFE-IP 4 NATURA, σας καλούν την Παρασκευή 21 Μαΐου σε ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πιο εμβληματικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας. Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου πανελλήνιου φωτογραφικού διαγωνισμού για τις περιοχές Natura 2000, τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura αναδεικνύουμε τις οικολογικά πολυτιμότερες περιοχές της χώρας μας και συζητάμε για τη σημασία τους.

 width=

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Ελλάδα είναι μια από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα χώρες, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο, αλλά και δεκάδες διαφορετικοί τύποι οικοτόπων, συνθέτουν το εντυπωσιακό «μωσαϊκό» της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Η αποτελεσματική προστασία του τεράστιου φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας, γι’ αυτό και η ανάδειξη της σημασίας των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 μπορεί επίσης να γίνει υπόθεση όλων μας. Αυτή ήταν η επιδίωξη των διοργανωτών του 1ου διαγωνισμού φωτογραφίας «Click στη φύση», του μοναδικού φωτογραφικού διαγωνισμού που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στις περιοχές Natura 2000 της Ελλάδας, ο οποίος θα πραγματοποιείται ετησίως.

Η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού ήταν εντυπωσιακή! Επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι δήλωσαν τη συμμετοχή τους και αποτύπωσαν ένα μικρό μέρος της ομορφιάς και του πλούτου της ελληνικής φύσης, υποβάλλοντας στον διαγωνισμό συνολικά 7.937 φωτογραφίες! Επιβλητικές βουνοκορφές, πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια, υγρότοποι, αλλά και δεκάδες είδη της χλωρίδας και της πανίδας μας, προσέφεραν στους φωτογράφους ευκαιρίες για μοναδικές λήψεις.

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2020, στις 17:30, το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Περιοδικό Φωτογράφος, θα μοιραστούν τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στη σελίδα του έργου LIFE-IP 4 NATURA στο Facebook.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μεγάλων νικητών του διαγωνισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη σημασία των περιοχών Natura 2000 και της φωτογραφίας φύσης. Θα συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, ο αρχισυντάκτης του Περιοδικού Φωτογράφος, Παναγιώτης Καλδής, καθώς και επαγγελματίες φωτογράφοι που συμμετείχαν στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γνωστός παρουσιαστής – σκηνοθέτης, Γιώργος Μαυρίδης.

Συντονιστείτε στη σελίδα του έργου LIFE-ΙP 4 NATURA στο Facebook!