Παρουσίαση του LIFE-IP 4 NATURA στην Ισπανία

26 Οκτωβρίου, 2018
Κατηγορίες: Επικαιρότητα
Tags:

Την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο LIFE-IP 4 NATURA στο διεθνές επιστημονικό ακροατήριο του Ecosystem Services Partnership (ESP) Regional Conference, στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας (15-19 Οκτωβρίου 2018), είχε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συντονιστής του έργου, κ. Παναγιώτης Δημόπουλος.

Παράλληλα, συμμετέχοντας στην ειδική συνεδρίαση «Mapping and Assessment of Ecosystems and their Services for Policy and Decision Making in EU Member States», ο κ. Δημόπουλος παρουσίασε την έρευνα με τίτλο «A multidisciplinary critical review of ecosystem services studies in Greece: approaches, shortcomings and the pathway to implementation» («Μια διεπιστημονική κριτική επισκόπηση των μελετών των οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Ελλάδα: προσεγγίσεις, ελλείψεις και ο δρόμος προς την υλοποίηση»).

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Α.3 (Χαρτογράφηση και Αποτίμηση των Οικοσυστημικών Υπηρεσιών) του LIFE-IP 4 NATURA, θα διευκολύνουν την αποτελεσματική διενέργεια μελετών αποτίμησης οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα στοχεύει: (i) να συνθέσει τη βιβλιογραφία που σχετίζεται με τη διενέργεια μελετών αποτίμησης οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, (ii) να επικυρώσει και να κατηγοριοποιήσει τις βιβλιογραφικές πηγές σε αντιστοιχία με την κάθε κατηγορία οικοσυστημικών υπηρεσιών, (iii) να προσδιορίσει τα εμπόδια που υφίστανται αναφορικά με ήδη αποτιμημένες οικοσυστημικές υπηρεσίες και με τη διαθεσιμότητα των σχετικών δεδομένων και (iv) να παρουσιάσει μια κριτική επισκόπηση του πλήθους των προσεγγίσεων που υιοθετούνται κατά την αποτίμηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Δημόπουλου ΕΔΩ.