Παρουσίαση του LIFE-IP 4 NATURA στο Μαυροβούνιο

19 Νοεμβρίου, 2018
Κατηγορίες: Επικαιρότητα
Tags:

Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις του LIFE-IP 4 NATURA, οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα, είχε η συντονίστρια του έργου κα. Αλεξάνδρα Καββαδία.

 width=Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στην 7η Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας της Πλατφόρμας της ΕΕ για τη Συνύπαρξη Ανθρώπων και Μεγάλων Σαρκοφάγων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο Μαυροβούνιο, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Καλλιστώς, κ. Γιώργος Μερτζάνης, πραγματοποίησε μια παρουσίαση σχετικά με την κατάσταση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, έγινε αναφορά από την κα. Καββαδία στις δράσεις του LIFE-IP 4 NATURA, οι οποίες αφορούν την εκπόνηση και θεσμοθέτηση σχεδίων δράσης για είδη και οικοτόπους κοινοτικού ενδιαφέροντος και, πιο συγκεκριμένα: α) στην επιλογή της Καφέ Αρκούδας (Ursus arctos) ως ένα από τα είδη για τα οποία θα εκπονηθούν και θα εφαρμοστούν Σχέδια Δράσης στο πλαίσιο του έργου και β) σε συμπληρωματικές δράσεις όπως η πιλοτική εφαρμογή σχεδίων διαχείρισης σε επιλεγμένες περιοχές Natura 2000 και η λήψη μέτρων στο πλαίσιο του Ελληνικού Πλαισίου Δράσης Προτεραιότητας (PAF) των περιόδων 2014-2020 αλλά και 2020-2024.

 width=

 width=

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πλατφόρμα της ΕΕ για τη Συνύπαρξη Ανθρώπων και Μεγάλων Σαρκοφάγων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.