Το LIFE-IP 4 NATURA στην ευρωπαϊκή συνάντηση των ολοκληρωμένων έργων LIFE για τη φύση

5 Νοεμβρίου, 2019
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Tags:

To LIFE-IP 4 NATURA συμμετείχε στο IP Platform Meeting 2019, το οποίο έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, 14-16 Οκτωβρίου 2019. Στη συνάντηση μετείχαν 80 εκπρόσωποι από το σύνολο των 16 ευρωπαϊκών έργων LIFE-IP για τη φύση και ισάριθμες χώρες, καθώς και στελέχη από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (EASME), το Ινστιτούτο για την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική (IEEP) και την κοινοπραξία παρακολούθησης προγραμμάτων LIFE ΝΕΕΜΟ EEIG.

 

 width=

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σε θέματα όπως διαχείριση έργου, επικοινωνία, εμπλεκόμενα μέρη (stakeholders) και αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων μέσα από στοχευμένες εισηγήσεις και διαδραστικά εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για κομβικά ζητήματα στην εφαρμογή των οδηγιών για τη φύση και τη συμβολή του προγράμματος LIFE, καθώς επίσης και για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου LIFE 2021-2027.

Όπως δήλωσε ο Tom Andries, συντονιστής του βελγικού LIFE-IP και υπεύθυνος για τη διοργάνωση της συνάντησης: «Η τριήμερη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πραγματικά αναδείχθηκε πόση ενέργεια επενδύεται σε αυτά τα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι αντιμετωπίζουμε συχνά τις ίδιες δυσκολίες. Επομένως, είναι σκόπιμο να αναζητήσουμε από κοινού τις πιθανές λύσεις και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο».

Το LIFE-IP 4 NATURA εκπροσώπησαν στη συνάντηση οι Ιωάννης Μητσόπουλος (Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου) και Αλεξάνδρα Καββαδία (Υπεύθυνη Διαχείρισης του έργου) από το ΥΠΕΝ, Κατερίνα Κουτσοβούλου (Πράσινο Ταμείο) και Γιώργος Μελισσουργός (WWF Ελλάς). Εκ μέρους του έργου και στο πλαίσιο του θεματικού εργαστηρίου για το capacity building., ο κ. Μελισσουργός παρουσίασε συνοπτικά τη χαρτογράφηση αναγκών των εμπλεκομένων και τα κρίσιμα ζητήματα στο σχεδιασμό δράσεων κατάρτισης.

 width=

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αλεξάνδρα Καββαδία, Κατερίνα Κουτσοβούλου, Ιωάννης Μητσόπουλος, Γιώργος Μελισσουργός.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση είναι διαθέσιμες στην ειδική ιστοσελίδα του IP Platform Meeting 2019.