Το LIFE-IP 4 NATURA στο Κανάλι της Βουλής

6 Ιουνίου, 2018
Κατηγορίες: Επικαιρότητα
Tags:

Αφιερωμένη στο έργο LIFE-IP 4 NATURA ήταν η εκπομπή «Κάρτα Μέλους» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, κα. Ματρώνη Δικαιάκου, συζήτησε στο τηλεοπτικό στούντιο με τον κ. Γιώργο Πατρίκιο, Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, τον κ. Γιάννη Μητσόπουλο, επιστημονικό υπεύθυνο του έργου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την κα. Ιόλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό Περιβάλλον στο WWF Ελλάς και τον κ. Πάνο Κορδοπάτη, δασολόγο, υπεύθυνο του έργου εκ μέρους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στην εκπομπή συμμετείχαν επίσης, μέσω Skype, η κα. Ελπίδα Γρηγοριάδου εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γιώργος Μαλλίνης εκ μέρους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η κα. Αργυρώ Παρασκευοπούλου εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η κα. Άννα Καγιαμπάκη εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο στο σύνολό του, αλλά και τις επιμέρους δράσεις που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιφερειών που συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο, για την επιστημονική έρευνα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό του, ενώ αναφέρθηκαν και στα οφέλη που προκύπτουν για τη χώρα μας από τη λειτουργία του δικτύου Natura 2000 και στην ανάγκη να το «αγκαλιάσουν» όλοι οι Έλληνες πολίτες.