Ξεκίνησε ο 3ος φωτογραφικός διαγωνισμός «Natura 2000 – Click στη φύση»

7 Οκτωβρίου, 2022
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Tags:

Ο διαγωνισμός «Natura 2000 – Click στη Φύση» συνεχίζει δυναμικά την πορεία του μετά τις πολύ πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο μοναδικός διαγωνισμός αποκλειστικά για τις 446 περιοχές Natura της χώρας με νέες θεματικές και μεγαλύτερη διάρκεια αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος φωτογραφιών εξαιρετικής αισθητικής που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής φύσης.

Η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερες από 1.500 συμμετοχές και έτσι φέτος το WWF Ελλάς και οι εταίροι του έργου LIFE-IP 4 NATURA μας καλούν να γίνουμε ξανά πρεσβευτές των περιοχών Natura 2000.

Στην διοργάνωση 2022-23, εκτός από την χρονική διάρκεια του διαγωνισμού, που διευρύνεται κατά ένα μήνα, έχουν ανανεωθεί τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και οι θεματικές κατηγορίες έτσι ώστε να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον της φωτογραφικής κοινότητας.

Εκτός από τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές των τεσσάρων κατηγοριών, φέτος θα δοθεί και ξεχωριστό βραβείο σε νέους φωτογράφους, ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Το Ειδικό Βραβείο Νέων Δημιουργών ΑΚΤΟ θα δώσει την ευκαιρία στους νέους φωτογράφους να διεκδικήσουν τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός Natura 2000 – Click στη φύση! υλοποιείται με τη στήριξη του περιοδικού «Φωτογράφος» και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, διαγωνιζόμενοι στις 4 θεματικές κατηγορίες.

  • Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον
  • Πτηνά | Ζώα | Φυτά
  • Νερά & Θάλασσες
  • Φυσικό Τοπίο

Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εντός των περιοχών Natura 2000 και να δηλώνουν κατά την υποβολή της συμμετοχής τους τον κωδικό της περιοχής λήψης.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ποικιλομορφία και την ανεκτίμητη οικολογική αξία των περιοχών Natura 2000 στη χώρα μας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ανάγκη θωράκισης αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων απέναντι στους κινδύνους που τα απειλούν.

Η απώλεια βιοποικιλότητας, μια κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη χώρα μας. Πρόκειται για μια κρίση που αθόρυβα, αλλά με επιταχυνόμενους ρυθμούς καθιστά τον πλανήτη μας όλο και πιο φτωχό σε ζωή. Για την προστασία της βιοποικιλότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου: το δίκτυο Natura 2000. Ένα δίκτυο που στη χώρα μας εκτείνεται σε 446 περιοχές, προστατεύοντας τα πιο πολύτιμα και ευάλωτα χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχών στον φωτογραφικό διαγωνισμό ξεκίνησαν! Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2023 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 21 Μαΐου 2023 κατά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.photo.gr/natura2000

Δείτε ΕΔΩ τους νικητές του 2ου διαγωνισμού.