Το LIFE-IP 4 NATURA στη μεγάλη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως

8 Ιουνίου, 2022
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Tags:

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασαν οι Αθηναίοι σε μια όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πεδίο του Άρεως, από την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του μεγαλύτερου άλσους της κεντρικής Αθήνας να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις και να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το LIFE-IP 4 NATURA ήταν φυσικά εκεί, καθώς η Περιφέρεια Αττικής είναι ένας από τους εταίρους του έργου, έχοντας την ευκαιρία να προβάλει όχι μόνο το δίκτυο Natura 2000 και τη σημασία των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και άλλες δράσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Με όχημα τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Click στη Φύση» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, εκπρόσωποι των εταίρων του LIFE-IP 4 NATURA μίλησαν για τη σημασία του έργου και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό προβλήθηκαν μέσα από βίντεο, ενώ συγχρόνως όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα για μια μαγευτική εικονική ξενάγηση στη φύση του Υμηττού μέσω ειδικών γυαλιών virtual reality.

Την ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε στο κεντρική stage της εκδήλωσης, άνοιξε η Αντιγόνη Γκούφα, στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει κάνει η Περιφέρεια στον τομέα της βιοποικιλότητας, ενώ ο Βαγγέλης Παράβας, βιολόγος, μίλησε εκ μέρους του Πράσινου Ταμείου, εταίρου και συγχρηματοδότη του LIFE-IP 4 NATURA.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Ιωάννης Μητσόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μίλησε για την σημασία του έργου και την εξέλιξη του τα επόμενα χρόνια και ο Γιώργος Μελισσουργός, υπεύθυνος πολιτικής για τις προστατευόμενες περιοχές του WWF Ελλάς αναφέρθηκε στην επιτυχία που είχε ο φωτογραφικός διαγωνισμός Click στη Φύση, συγκεντρώνοντας πάνω από 4.600 φωτογραφίες από τις περιοχές NATURA της χώρας.

 width=  width=   width=